Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö

tilaus@oulujarviristeilyt.fi

y: 2394079-1

 

Tilausristeilyjen yhteyshenkilö:

Laivaisäntä Ollis Leppänen
p. +358 44 352 3479
ollis@oulujarviristeilyt.fi

Yleisöristeilyjen liput verkkokaupastamme tai Kajaani Infosta:

p. +358 8 6155 2555

  • Facebook Social Icon
  • Trip Advisor Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google Places Social Icon

Postiosoite:
Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö
Kauppakatu 21, 3 krs
87100 KAJAANI

 

Laskutusosoite:

Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö

PL 92756

00021 LASKUTUS

 

Verkkolaskutus
Verkkolaskuosoite: 003723940791

Välittäjä: OpusCapita Group Oy - Itella (003710948874)

 

Sähköpostilaskut osoitteella:

OulujarvenLaivaOsakeyhtio.FI.P.112392-6@docinbound.com

Höyrylaivaristeilyjen lähtölaiturit:

 

Kalkkisilta, Kajaani

Kalkkisillantie 4, Kajaani


Paltaniemen Venesatama
Satamatie, Kajaani

 

Kajaanin Telakka

Telakkakuja 1, Kajaani

© 2017 Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö.

1/9

Höyrylaiva Kouta yleisöristeilyt Oulujärvelle 2019

Höyrylaivan pilli vislaa lähdön merkiksi. Köydet irrotetaan ja alus kaartaa Kajaaninjokea pitkin kohti Oulujärven ulappaa. Näin matkustettiin jo 1900-luvun alussa, höyrylaivojen kulta-aikaan. Rauhallinen höyrykoneen puksutus vie kohti Eino Leinoa ja Elias Lönnrotia innoittaneita maisemia. Ehkäpä höyrykoneenhoitaja päästää kurkkaamaan konehuoneeseenkin…

Höyrylaiva Kouta risteilee heinäkuussa 2019 keskiviikosta lauantaihin Kajaanin Kalkkisillasta Oulujärvelle. Lisäksi risteilemme torstaisin ja perjantaisin salaperäiselle Ärjänsaarelle.

 

Lippuja voit ostaa ennakkoon verkkokaupastamme, Kajaani Infosta sekä Kalkkisillan Laituriterassilta. Voit myös ostaa lahjakortin iltaristeilylle!

Laivalla on baari A-oikeuksin. 

Laivan baarista voit ostaa virvoikkeiden lisäksi pientä purtavaa sekä kahvia ja pullaa.

Maksuvälineinä laivalla käy pankkikortti, luottokortit ja käteinen.

Yleisöristeilyt 3.7.-2.8.2019
Kajaanin Kalkkisillan laiturista
(os. Kalkkisillantie 4, Kajaani)

Ke, To, Pe, La 

klo 17:00 Maisemaristeily Kajaaninjoelle (kesto 1,5 h)

Liput: 25 € / Lapset 15 € / Ryhmät (5 hlö) 20 €

Ke, To, Pe, La

klo 19:00 Iltaristeily Oulujärvelle (kesto 2,5 h)

Liput: 30 € / Lapset 20 € / Ryhmät (5 hlö) 25 €

To 4.7. / Pe 5.7. / To 11.7. / Pe 12.7. / To 18.7. / Pe 19.7. / La 20.7. / To 25.7. / Pe 26.7. / To 1.8. / Pe 2.8. /

klo 9:00 Höyrylaivalla Ärjänsaareen (kesto 7,5 h)

Liput: 48 € / Lapset 30 € / Ryhmät (5 hlö) 45 €

Usein kysyttyä höyrylaivaristeilyistä

Ohessa muutamia yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä höyrylaivaristeilyistä:

 

Mistä risteilyt lähtevät?

V: Höyrylaiva Koutan yleisöristeilyjen lähtölaiturina toimii Kajaanin Kalkkisillan laituri, joka sijaitsee osoitteessa Kalkkisillantie 4, Kajaani. Laiturille pääset Kajaanin keskustasta Linnansillan yli (Linnankatu), sillan jälkeen vasemmalle alas rantaan (Kalkkisillantie), n. 400 m ohi Lussituvan ja Tervakanavan, punaisen makasiinirakennuksen edessä.

 

Onko Kalkkisillan satamassa pysäköintimahdollisuutta?

V: Kalkkisillan satama-alueella on mahdollista pysäköidä oma auto risteilyn ajaksi. Satama-alueella on kuitenkin tilaa rajoitetusti, joten suosittelemme saapumaan risteilylle jalkaisin tai jättämään auton parkkiin kauemmas.

 

Mistä voin ostaa lippuja?

V: Lippuja Kouta-laivan yleisöristeilyille voi ostaa verkkokaupastamme, Kajaani Infosta (os. Pohjolankatu 13, Kajaani) sekä kesä-heinäkuussa auki olevalta Kalkkisillan laituriterassilta. Lippuja risteilyille on rajoitetusti, joten kannattaa varata liput ajoissa!

 

Minulla on lahjakortti iltaristeilylle, miten voin lunastaa lahjaristeilyni?

V: Lahjakorttiristeilyn voit varata suoraan verkkokaupastamme, valitsemalla haluamasi risteilyn ja ostoskorissa kirjoittamalla etukoodin "LAHJAKORTTI2018". Lahjakorttiristeilyn voit varata myös lähettämällä sähköpostilla toivomasi yleisöristeilyn ajankohta osoitteeseen tilaus@oulujarviristeilyt.fi.  Kirjoita viestiin “Lahjakorttivaraus”. Saat vahvistuksen varauksesta sähköpostiisi. Risteilylle saapuessasi ota mukaasi lahjakorttisi.

 

Tarvitsenko tulostettua lippua laivaan päästäkseni?

V: Yleisöristeilyn lippuna toimii verkkokaupasta saamasi tilausvahvistus, jonka voit näyttää laivaan saapuessasi joko sähköisesti tai tulostettuna.

 

Kuinka paljon ennen laivan lähtöaikaa tulee saapua paikalle?

V: Kalkkisillan satamaan kannattaa saapua viimeistään vartti ennen laivan lähtöaikaa. Laituriterassilla voi nauttia vaikka kahvit tai virvokkeita ja seurata samalla laivan lähtövalmisteluja tai saapumista edelliseltä risteilyltä. Laiva lähtee aikataulun mukaan, eikä odota myöhästyneitä matkustajia.

 

Mistä tiedän, mahtuuko laivaan vielä?

V: Ajantasaisen lipputilanteen näet koko ajan verkkokaupastamme.

Onko laivalla wc?

V: Laivalla on wc. Vessa sijaitsee laivan etukannella, styyrpuurin (perästä katsottuna oikealla) puolella, toinen ovi laivan baarin jälkeen.

 

Käykö laivalla kortti maksuvälineenä?

V: Laivalla ja laituriterassilla käyvät maksuvälineinä eurot käteisenä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla (Visa, Mastercard, Eurocard). Korttimaksu toimii myös keskellä Oulujärveä.

 

Onko laivalla nettiyhteys?

V: Laivalla on nettiyhteys matkustajien käytössä. Salasanan löydät laivan salongista.

Saako laivalle ottaa mukaan omat eväät?

V: Kyllä, laivalle saa ottaa mukaan omat eväät. Laivan baarista on myös saatavilla yleisöristeilyillä pientä purtavaa, suolaista ja makeaa sekä kalakeittoa. Lämpimän ruuan suosittelemme tilaamaan etukäteen, jotta osaamme varata riittävästi ruokaa laivaan.

 

Saako laivalle ottaa mukaan omia alkoholijuomia?

V: Omien alkoholijuomien nauttiminen laivalla ja laituriterassilla ei ole sallittu. Laiva ja laituriterassi ovat anniskelualuetta. Kouta-laivalla on A-anniskeluoikeudet, joten laivan baarista löytyy virvokkeita ja juomia moneen eri makuun.

 

Voiko liikuntaesteinen osallistua risteilylle?

V: Vaikka sata vuotta sitten ei laivoja osattu rakentaa esteettömiksi, voi risteilylle osallistua myös, jos liikkuu pyörätuolilla tai tarvitsee liikkumiseen apuvälineitä. Pyörätuoliasiakkaille on hyviä paikkoja etukannella sekä katetulla keskikannella. Laivan salonkiin mahtuu alle 70 cm leveällä pyörätuolilla ja laivan vessaan pääsee avustetusti. Laivan miehistö auttaa laivaan nousemisessa ja laivasta poistumisessa.

 

Voiko risteilylle ottaa lemmikin mukaan?

V: Mikäli haluat ottaa lemmikkisi mukaan risteilylle, pyydämme ilmoittamaan siitä ennakkoon sähköpostilla osoitteeseen tilaus@oulujarviristeilyt.fi. Tilat laivalla ovat rajatut ja laivan höyrypillin ääni voi olla pelottava, joten suosittelemme jättämään lemmikit risteilyn ajaksi hoitoon, mutta jos se ei ole mahdollista, niin aina laivaan pari laivakoiraa tai kissaa mahtuu mukaan.

 

Saako risteilyllä tupakoida?

V: Jos poltat tupakkaa kuin korsteeni, niin laivaltamme löydät sen oikean korsteenin eli höyrylaivan savupiipun. Laivamme ei ole savuton, joten tupakointi on sallittua laivan etukannella ja takakannella, muut kanssamatkustajat huomioiden. Laivan sisätiloissa tupakointi ei ole sallittu.

 

Onko risteilylle säävaraus?

V: Risteilyille ei ole säävarausta. Laiva lähtee aikataulun mukaisesti satoi tai paistoi. Sateisella tai tuulisella säällä laivassa löytyy mukavan lämpimät ja suojaisat tilat salongista, joten vesisade ei risteilyelämystä haittaa. Monesti sää Kajaaninjoella ja Oulujärvellä on selkeämpi ja aurinkoisempi kuin kaupungissa, joten pelkästään kotipihalla näkyvien pilvien mukaan ei kannata säätä ennustaa. Myöskään ukkosta ei tarvitse laivalla ja Oulujärvellä pelätä.

 

Löytyykö laivasta kaikille pelastusliivit?

V: Höyrylaiva Kouta on varustettu uusimmilla ja tyyppihyväksytyillä pelastusliiveillä, joita löytyy laivastamme 70 kpl aikuisten liivejä sekä 15 kpl lasten ja pienten lasten liivejä. Aluksella on lisäksi kaksi avomerikelpoista pelastuslauttaa.

 

Onko laivalla sisätiloja matkustajille?

V: Kyllä. Laivassa on salonki, jossa on istumapaikkoja n. 40 henkilölle. Lisäksi laivan takakansi ja keskikansi on katettu, joten sateen sattuessa tai tuulisella säällä laivalla löytyy lämpimiä ja suojasia paikkoja nauttia risteilystä.

 

Miten risteilylle kannattaa pukeutua?

V: Risteilylle voi pukeutua rennosti, kesäisiin vaatteisiin. Kannattaa kuitenkin huomioida, että järvellä voi olla viileämpää etenkin kesän viimeisillä risteilyillä ja iltaristeilyillä. Korkeissa korkokengissä voi olla myös hieman hankala liikkua laivan kannella, jossa on paljon kynnyksiä.

 

Millaisella myrskyllä laivalla matkustaminen ei ole enää turvallista?

V: Kouta-laivalla matkustaminen on aina turvallista ja laivan henkilökunta aluksen päällikön johdolla vastaa aina matkustajien turvallisuudesta. Kovalla tuulella tai myrskyisellä säällä pysyttelemme risteilyllä Kajaaninjoen ja Oulujärven saarien suojassa. Mikäli sää estää laivan lähdön satamasta, tekee risteilyn perumisesta päätöksen laivan kapteeni ennen lähtöä. Mikäli risteily peruuntuu, palautetaan lipun lunastaneille lipun hinta kokonaisuudessaan tai lippu on mahdollista siirtää toiselle vastaavalle risteilylle.

 

Millä ehdoilla risteilyliput voi peruuttaa?

V: Yleisöristeilyjen lipuilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

 

Sopiiko risteily pienille lapsille?

V: Kyllä, risteily sopii myös pienille lapsille. Alle 4 vuotiaat lapset pääsevät risteilylle maksutta yhdessä huoltajansa seurassa (1 lapsi / aikuinen).

 

Toimiiko laiva oikeasti höyryllä?

V: Kyllä. Kouta on Suomen ja Euroopan pohjoisin matkustajaliikenteeseen rekisteröity sisävesien höyrylaiva. Laivaa vie eteenpäin vuonna 1920 rakennettu höyrykone eikä laivassa ole apukoneita.

 

Lämmitetäänkö laivan höyrykattila öljyllä vai puulla?

V: Laivan höyrykattilaa lämmitettään puulla. Poltettava puu on metrisiä koivuhalkoja. Puuta kuluu laivan kattilan ylöslämmitykseen n. 2 m3 ja matka-ajossa puuta kuluu alle 1 m3 tunnissa. Laivassa on ollut myös öljypoltin vuosina 1977-2013, mutta se ei ole enää käytössä.

 

Kuinka kauan laivan höyrykattilan lämmitys kestää?

V: Jos laivan 5000 litran kattila lämmitetään kylmästä höyryämispisteeseen, kestää se säästä riippuen 8-12 tuntia. Tämä tehdään joka viikko ennen viikon ensimmäistä yleisöristeilyä. Lämpimän kattilan ylöslämmitys kestää sitten muina risteilypäivinä 3-4 tuntia. Työt laivalla ovat siis alkaneet jo hyvissä ajoin ennen ensimmäistä risteilyä.

 

Mistä Kouta-laiva on saanut nimensä?

V: Kouta laiva on saanut nimensä Oulujärven Koutaniemestä. Kouta puolestaan on saamenkieltä ja tarkoittaa “keskimmäistä” tai “korkeinta kohtaa”.