Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö

tilaus@oulujarviristeilyt.fi

y: 2394079-1

 

Tilausristeilyjen yhteyshenkilö:

Laivaisäntä Ollis Leppänen
p. +358 44 352 3479
ollis@oulujarviristeilyt.fi

Yleisöristeilyjen liput verkkokaupastamme tai Kajaani Infosta:

p. +358 8 6155 2555

  • Facebook Social Icon
  • Trip Advisor Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google Places Social Icon

Postiosoite:
Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö
Kauppakatu 21, 3 krs
87100 KAJAANI

 

Laskutusosoite:

Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö

PL 92756

00021 LASKUTUS

 

Verkkolaskutus
Verkkolaskuosoite: 003723940791

Välittäjä: OpusCapita Group Oy - Itella (003710948874)

 

Sähköpostilaskut osoitteella:

OulujarvenLaivaOsakeyhtio.FI.P.112392-6@docinbound.com

Höyrylaivaristeilyjen lähtölaiturit:

 

Kalkkisilta, Kajaani

Kalkkisillantie 4, Kajaani


Paltaniemen Venesatama
Satamatie, Kajaani

 

Kajaanin Telakka

Telakkakuja 1, Kajaani

© 2017 Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö.

Please reload

Recent Posts

Kesäkuun alun lauantaipäivänä odottelimme ”sisämaan” porukkaa Kouta-laivalle risteilemään. Satamapaikkamme entinen uiton telakka vaati Tuhkakylän kylä...

Sotkamon maakravut Oulujärvellä

June 14, 2013

1/2
Please reload

Featured Posts

Höyrylaivahäät Haiskinselällä

June 26, 2014

Oulujärven sää on kuin morsian ja vastavihitty morsian Johanna Kesälahti astuu laivaan yhdessä sulhasensa Pasi Karjalaisen kanssa. Pari on juuri vihitty Manamansalon kirkkomuistomerkin luona ja höyrylaivaristeily tulee kaikille häävieraille yllätyksenä. Perinnelaivarekisterissä oleva Kouta-höyry on koristeltu juhannuskoivuin, kun se lähtee kohti Niskanselän Haiskinselkää. Johanna ja Pasi halusivat viettää hääpäivänsä Oulujärven maisemissa, sillä järvi kuvastaa juuri vastavihityn parin sielunmaisemaa. Hääristeilyn lähtölaituri on Alassalmen lossin vieressä ja sulhasen isä Juhani Karjalainen kertoo olleensa 35 vuotta Alassalmen lossin kuljettajana.

 

Koutan piskuisessa keittiössä sulhanen leikkaa hääkukon ronskeja palasia häävieraille valmiiksi. Pasin äidin, Mirja Karjalaisen tekemät pottukukot maistuvat häävieraille, vaikka jokunen muualta tullut vieras kysäiseekin ujosti hääruoan nimeä. Ja kun järvellä ollaan, on tarjolla myös patakukkoja, jotka on tehty särjistä ja ahvenista. Johanna-morsian on kotoisin Lapin Sallasta, mutta häiden ohjelma on vahvasti kainuulaisin perintein höystetty. Johannan morsiuskimppuna on herkkiä kissankelloja, joiden sininen väri toistaa Oulujärven sinisyyttä.

 

Kouta-laivan höyrykone hiljenee hieman Haiskinselällä, kun Johanna ja Pasi tanssivat häävalssia laivan kannella – häävalssina on tällä kertaa Jarkko Martikaisen Valssi tanssitaidottomille. Kouta-laivan pilli viheltää pariskunnan kunniaksi ja järvi ja taivas yhtyvät tänä herkkänä hetkenä.

 

Nelituntisen hääristeilyn päätteeksi Kouta jättää hääporukan Alassalmen laituriin ja juhlat jatkuvat sulhasen kotimaisemissa Kivinevalla. Onnea vielä Johanna ja Pasi! Koutan keula kääntyy kohti Ärjänselkää ja Kajaanin rantaa. Laivaemännän kesän kohokohta voi alkaa laivan saunan lämpiämistä odotellessa. Sauna on kylpykunnossa vartissa, mutta järvimatka kotirantaan kestää yli puolen yön.

 

 

Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags