Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö

tilaus@oulujarviristeilyt.fi

y: 2394079-1

 

Tilausristeilyjen yhteyshenkilö:

Laivaisäntä Ollis Leppänen
p. +358 44 352 3479
ollis@oulujarviristeilyt.fi

Yleisöristeilyjen liput verkkokaupastamme tai Kajaani Infosta:

p. +358 8 6155 2555

  • Facebook Social Icon
  • Trip Advisor Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google Places Social Icon

Postiosoite:
Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö
Kauppakatu 21, 3 krs
87100 KAJAANI

 

Laskutusosoite:

Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö

PL 92756

00021 LASKUTUS

 

Verkkolaskutus
Verkkolaskuosoite: 003723940791

Välittäjä: OpusCapita Group Oy - Itella (003710948874)

 

Sähköpostilaskut osoitteella:

OulujarvenLaivaOsakeyhtio.FI.P.112392-6@docinbound.com

Höyrylaivaristeilyjen lähtölaiturit:

 

Kalkkisilta, Kajaani

Kalkkisillantie 4, Kajaani


Paltaniemen Venesatama
Satamatie, Kajaani

 

Kajaanin Telakka

Telakkakuja 1, Kajaani

© 2017 Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö.

Please reload

Recent Posts

Kesäkuun alun lauantaipäivänä odottelimme ”sisämaan” porukkaa Kouta-laivalle risteilemään. Satamapaikkamme entinen uiton telakka vaati Tuhkakylän kylä...

Sotkamon maakravut Oulujärvellä

June 14, 2013

1/2
Please reload

Featured Posts

Viiskymppisristeily Ärjään

August 3, 2013

Kun Mäkäräisen Erkki tilasi syntymäpäiväristeilyn huhtikuussa 2013, lupasin, että Oulujärvi näyttää aurinkoisimmat kasvonsa elokuussa, kun Erkki juhlii 50-vuotispäiviään. Lupaus oli helppo pitää, sillä laivamatka Ärjän paratiisisaarelle oli pelkkää lämmintä paistetta ja lempeitä laineita. Poksauttelin Renforsin Rannassa kuohupullot auki ja juhlavieraat saivat kohottaa Erkille maljan Kouta-laivan kannella. Syntymäpäiväsankari on alun perin Naapurinvaaran Mäkäräisiä, mutta oululaistunut työn perässä. Moni Erkin vieraista on kajaanilaisia ja työkavereita.

 

Niinpä vain laivalla on jälleen vieraita, joista monikaan ei ole Oulujärvellä saati Ärjässä käynyt. Monelle jokimatkakin on ensimmäinen ja Uiton telakalla odottaa vielä yllätys, kun merirosvolipuin varustetusta veneestä nousee laivaan Erkin ”merirosvoystävä”. Vieraat ehtivät nauttia vielä ennen Ärjään tuloa muhevaa laivurinpannua ja suussa sulavia lettuja.

 

Ärjän Kirkkosäikkä lymyilee jo Kouta-laivan oikealla puolella ja valmistaudumme siirtymään Arjän vesibussin kyytiin, sillä saaren laituri ei kestä Koutan kylkikosketusta. Erkki ystävineen astuu Ärjän kuumalle hiekalle ja kaikki ovat haltioissaan saaren maisemista. Ohjelmassa seuraa Erkin ystävien yllätyslahja 50-vuotiaalle insinöörille: Erkki saa vanhanaikaisia, mutta toimivia työkaluja, joista yksi osoittautuu sahaviuluksi ja Erkinhän on insinöörinä sitäkin soitettava polviensa välissä.

 

Päivä on paahteinen ja siirrymme Säipän hiekalta sisemmälle saareen ja kuljemme Eino Pitkäsen suunnittelemien lautamökkien ohitse kohti kahvilaa. Haitari alkaa haaveilla Ärjän vanhojen koivujen katveessa ja meno yltyy Jätkän humpaksi juhlaväen pyöriessä kahvilan nurmella. Aikaa saaressa oleiluun on pari tuntia ja lähdemme lopulta vaeltamaan pitkin Ärjän valkoista hiekkaa takaisin laivalaiturille, jotta ehdimme illaksi kaupunkiin. Aikaa on varattava Ärjän reissulle ainakin kuusi tuntia, sillä Koutan matkanopeus on polkupyörän luokkaa.

 

Pari Erkin ystävää kehuu käyneensä Säipän toisella puolella naku-uinnilla ja ovat aivan myytyjä Ärjän ihmeelle! Voiko tällaista paratiisia olla olemassakaan, he ihmettelevät! Moni vieraista aikoo palata saarelle ja joku suunnittelee jo veneen ostoa, jotta saareen pääsisi, milloin mieli tekee.

 

Paluumatkan aikana Erkki ystävineen pääsee Kouta-laivan saunaan. Jännä sattuma pulpahtaa esille, kun kerron Hövelönlahden kohdalla Eino Leinon vaimoista ja mainitsen viimeisen vihityn vaimon, Hanna Laitisen. Vieressä istunut nainen huudahtaa: minä olen Hanna Laitinen! Leinon vaimon kaima osoittautuukin syntymäpäiväsankarin sisareksi. Vielä ehditään juoda mansikkakakkukahvit, sillä menee vielä melkein tunti ennen kuin ollaan Renforsin Rannan laiturissa.


Tarinan tallensi laivaemäntä Päivi Huusko
Julkaistu Koti-Kajaanissa kesällä 2013

Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags