Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö

tilaus@oulujarviristeilyt.fi

y: 2394079-1

 

Tilausristeilyjen yhteyshenkilö:

Laivaisäntä Ollis Leppänen
p. +358 44 352 3479
ollis@oulujarviristeilyt.fi

Yleisöristeilyjen liput verkkokaupastamme tai Kajaani Infosta:

p. +358 8 6155 2555

  • Facebook Social Icon
  • Trip Advisor Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google Places Social Icon

Postiosoite:
Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö
Kauppakatu 21, 3 krs
87100 KAJAANI

 

Laskutusosoite:

Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö

PL 92756

00021 LASKUTUS

 

Verkkolaskutus
Verkkolaskuosoite: 003723940791

Välittäjä: OpusCapita Group Oy - Itella (003710948874)

 

Sähköpostilaskut osoitteella:

OulujarvenLaivaOsakeyhtio.FI.P.112392-6@docinbound.com

Höyrylaivaristeilyjen lähtölaiturit:

 

Kalkkisilta, Kajaani

Kalkkisillantie 4, Kajaani


Paltaniemen Venesatama
Satamatie, Kajaani

 

Kajaanin Telakka

Telakkakuja 1, Kajaani

© 2017 Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö.

Please reload

Recent Posts

Kesäkuun alun lauantaipäivänä odottelimme ”sisämaan” porukkaa Kouta-laivalle risteilemään. Satamapaikkamme entinen uiton telakka vaati Tuhkakylän kylä...

Sotkamon maakravut Oulujärvellä

June 14, 2013

1/2
Please reload

Featured Posts

Tarinoita runoviikon risteilyiltä 2013

July 8, 2013

Kouta puksutti Kajaanin runoviikon 2013 aikana useita kertoja päivässä Paltaselälle, sillä Runoviikon yleisöristeilyt starttasivat Renforsin Rannasta kolmesti päivässä. Höyrylaivan kattilahuoneessa Pihlajaniemen Ari sai laittaa oikein kunnolla halkoja pesään, sillä 121 hevosvoiman höyrykonetta on lämmitettävä 3 – 4 tunnin ajan jo ennen lähtöäkin. Konehuoneessa riittikin vilskettä, kun matkustajat laskeutuivat alas kuumaan kattilahuoneeseen tutustumaan Arin kevyeen kesätyöhön. Laivaemäntääkin vähän säälitti Arin vastuulla oleva homma, puhalsihan meille muille laivan kannella raikas järvituuli. Kouta-laivan kannella hyörii myös uusi kansimies Sami Pyy. Laivaemäntä oli mielissään, kun Samilla oli aikaa auttaa laivavieraiden astioiden keruussa ja tarjoilussa. Kippari Ollis vitsaili, että kerrankin Koutalla on kunnon kansimies, sillä Sami oli tätä ennen ollut Kunto-laivalla kansimiehenä.

 

Laivaemäntänä näytän yleisöristeilyasiakkaille Pikkusaaren ja Hövelönlahden, jonka takana sijaitsee Eino Leinon synnyinkoti, Hövelö. Hövelön pihapiiriin pääsi Runoviikolla tutustumaan Kajaanin matkailuoppaiden kaupunkikiertoajelulla, joka järjestetään vuosittain Leinon syntymäpäivänä 6.7. Alkuperäistä Hövelöä rakennuksena ei enää ole, mutta Leinon elämään ja tuotantoon voi tutustua Eino Leino-talolla. Jo edesmennyt, taidemaalarina tunnettu Kalevi Tuhkanen muisteli, kuinka Leino vieraili vähän ennen kuolemaansa synnyinkodissaan Hövelössä. Leino oli istahtanut synnyinkotinsa pirtin pöydän ääreen ja lausahtanut: ”Sitten te vasta tiedätte, kuka minä olin, kun minua ei enää ole.” Leino kuoli 10.1.1926 ja hänet on haudattu Helsingin Hietaniemen hautausmaalle. Leinon vanhempien, isä Antin ja äiti Anna Emilian sekä kolme sisaren hauta on Paltaniemen Kuvakirkon vanhalla hautausmaalla. Leino-sukunimeä on turha etsiä, sillä se oli vain Eino Leinon taiteilijanimi. Eino Leinon oikea nimi oli Armas Einar Leopold Lönnbohm. Alun perin perhe Lönnbohm oli Mustosen sukua, mutta ruotsalaisuuden vaikutuksesta sukunimi  muutettiin Lönnbohmiksi.

 

Leinon syntymäpäivän aattona Kouta muuttui Runolaivaksi Taivaan Pankolle Paltamoon, sillä noin kolmisenkymmentä runouden ja kirjallisuuden ystävää astuivat höyryn kyytiin. Laivan salongissa Nuoren Voiman päätoimittaja ja Markku-Tapio Kuuskoski ja kustannustoimittaja Johanna Paaso esittelivät ja lukivat uutuusrunoja – olipa yksi runo kirjoitettu kahdenkympin setelillekin. Runouden välissä vieraat nauttivat maukkaan kainuulaisen kalakeiton, johon lisätään oman maun mukaan sipulisilppua ja voisulaa. Runolaivavieraat jäivät pois Paltamon Sydämen laiturilla ja siellä odotteli jo kolmisenkymmentä uutta laivavierasta, joille Kouta tarjosi järvimatkan Kajaaniin.

 

Tarinan tallensi laivaemäntä Päivi Huusko
Julkaistu Koti-Kajaanissa kesällä 2013

Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags