Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö

tilaus@oulujarviristeilyt.fi

y: 2394079-1

 

Tilausristeilyjen yhteyshenkilö:

Laivaisäntä Ollis Leppänen
p. +358 44 352 3479
ollis@oulujarviristeilyt.fi

Yleisöristeilyjen liput verkkokaupastamme tai Kajaani Infosta:

p. +358 8 6155 2555

  • Facebook Social Icon
  • Trip Advisor Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google Places Social Icon

Postiosoite:
Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö
Kauppakatu 21, 3 krs
87100 KAJAANI

 

Laskutusosoite:

Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö

PL 92756

00021 LASKUTUS

 

Verkkolaskutus
Verkkolaskuosoite: 003723940791

Välittäjä: OpusCapita Group Oy - Itella (003710948874)

 

Sähköpostilaskut osoitteella:

OulujarvenLaivaOsakeyhtio.FI.P.112392-6@docinbound.com

Höyrylaivaristeilyjen lähtölaiturit:

 

Kalkkisilta, Kajaani

Kalkkisillantie 4, Kajaani


Paltaniemen Venesatama
Satamatie, Kajaani

 

Kajaanin Telakka

Telakkakuja 1, Kajaani

© 2017 Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö.

Please reload

Recent Posts

Kesäkuun alun lauantaipäivänä odottelimme ”sisämaan” porukkaa Kouta-laivalle risteilemään. Satamapaikkamme entinen uiton telakka vaati Tuhkakylän kylä...

Sotkamon maakravut Oulujärvellä

June 14, 2013

1/2
Please reload

Featured Posts

Matkalla Kajaaninjoen maisemissa

June 9, 2013

Kouta-höyrylaivan pillin vihellys on varma merkki, siitä, että Oulujärven risteilykesä on alkanut. Tänä iltana haemme ensimmäisen risteilyporukan Renforsin Rannan laiturilta ja laivaan astuukin iloinen Kajaanin amk:n alumnipoppoo koulutuspalvelu Aikopan Tuula Rajanderin luotsaamana. Laivan salongissa on kätevä kokoustaa, ja niinpä tämäniltaiset vieraat pitävätkin TELMA-hankkeen päätöstilaisuuden risteilyn yhteydessä. Kouta-risteily toimi myös Kajaanin amk:n alumnitoiminnan käynnistystilaisuutena.

 

Ravintola Forsin Piiraisen Niina tuo merihenkisen laivasapuskan laiturille ennen laivan lähtöä. Sitten vain köydet irti ja keula kohti Oulujärveä!

 

Nykyisin Kouta-laiva on rekisteröity 60 asiakkaalle, mutta laivan alkutaipaleella laivaan otettiin n. 100 matkustajaa. Kajaanin maatalousnäyttelyiden aikaan vuonna 1925 oli Sotkamon rannasta laivaan ahtautumassa 253 innokasta matkustajaa, ja paikalle oli kutsuttava virkavalta poistamaan ylilasti.

Toisen laivaemännän Milla Ojalehdon kanssa laitamme ruoka- ja juomatarjoilun valmiiksi laivan pikkuruiseen baariin ja kokouksen jälkeen laivavieraat saavat nauttia herkullista kainuulaista lohikeittoa ja ”isoäidin” salaattia. Jälkiruoaksi juodaan pannukahvit Pekka Heikkisen leipomon ”leetapullan” kanssa.

Laivavieraiden joukossa on muitakin kuin paikallisia ja Länsi-Suomesta kotoisin oleva Tuija Hanhinen ihastelee ja ihmettelee ranta-asutuksen väljyyttä, ruuhka-Suomessa kesämökit on rakennettu vieri viereen. Kerrottuani tarinoita Oulujärven tervansoutajista ja nälkävuosista, Leinosta ja Lönnrotista, Tuija sanoo ymmärtävänsä nyt paremmin, mistä Kainuun myyttinen ja mystinen imago on peräisin ja myös sen, miksi Runoviikko järjestetään juuri Kajaanissa.

 

Kolmen tunnin risteilyllä ehdimme seilata Eino Leino-talon törmärannan kohdalle ja sieltä kaarramme kauempaa Paltaselältä takaisin Paltasalmea kohti Kajaaninjoelle. Toukansaari siintää lännessä ja samalla mietin, ehdinkö elinaikanani nähdä Koutaniemen ja Toukan yli suunniteltua Oulujärven ylityssiltaa… Laivaisännän,  Leppäsen Ollin kanssa tutkin Paltaselän saarien järjestystä:suoraan edessä näkyy Karhusaari ja oikealla kuuluisa Hevossaari, jonne sarkasodan (1712) aikana piilotettiin vienalaisten kauppiaiden sarkakankaat.

 

Kajaanilaisillekin laivavieraille Kajaaninjoen rantamaisemat eivät heti avaudu: missä on Ensilän rakennus, missä Hövelönlahti ja missä Auralan ranta? Höyrylaiva Koutan yleisöristeilyillä nämä rannat tulevat tutuiksi.

 

Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags